Atatürk'ün izinden ilerleyeceğiz

Atatürk

Kırıkkale'de Gaziler günü programı, her yıl olduğu gibi bu senede düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamada protokol üyeleri ve askeri birlik hazır bulundu. Konuşmalarda gazilerimizin sayesinde bugünlere gelindiği vurgulandı.

ÇELENK SUNUMU

Gaziler gününün programı ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlandı. Sırası ile Valilik Çelenk’i, Garnizon Komutanlığı Çelenk’i, Belediye Çelenk’i, Kırıkkale Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çelenk’i ve Vatan İçin Can Verenler Derneği Çelenk’i Atatürk Anıtına konularak, saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Programda askeri birlikler ve emniyet mensupları Cumhuriyet Meydanında güvenlik önlemi aldı.

 

GAZİLER VE ŞEHİTLER UNUTULMAZLAR

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bakım Yarbay, Mustafa Sundu gerçekleştirdi. Sundu, “Şehitlik ve gazilik Türk milletinin vatanı, bayrağı ve bağımsızlığı uğruna ölümü hiçe sayan kahraman evlatlarına verdiği en yüksek ili payedir. Gaziler; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü, dünya milletleri arasında saygın yerinin alınması, ülkenin iç ve dış düşmanlardan temizlenmesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan bağımsız Türkiye’nin ilelebet yaşaması ve güçlenmesi maksadıyla; mücadele eden başarılar gösteren, başarılar gösteren, yaralanan ve gururla hayatlarını sürdüren şerefli insanlardır’’ dedi. 

 

BAĞIMSIZLIĞIMIZI ONLARA BORÇLUYUZ

Sundu, “Bugün, bağımsız bir ulus olarak yaşamamızı borçlu olduğumuz ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasını sağlayan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları cepheden cepheye koşarken bu vatan bu millet için hayatını hiçe saymanın en güzel örneklerini vermişlerdir. Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta ve en son ülkemizi bölmek isteyenlere karşı icra edilen iç güvenlik harekatında pek çok örnek ve kahramanca davranış tarihimizi süslemektedir. Bütün gazilerimiz vatanın bağımsızlığı ve bayrağımızın dalgalanması için savaşmış ve bugün de bu kutsal görevi bizlere emanet etmişlerdir. Şunu iyi bilmeliyiz ki; bu fedakarlığı yapanlar, bu cefayı çekenler ve bunu yaptıktan sonra da mutlu olanlar, şehit olma şerefine nail olamayıp, ama aynı şerefe eş, gazilik ünvanına ulaşanlardır’’ şeklinde konuştu.

 

ŞEHİTLİĞE EN YAKIN YÜCE MERTEBE

Şehitliğin en yüce mertebe olduğunu hatırlatan Sundu “Gazilik ise şehitliğe yakın yüce mertebelerdendir. Ne mutlu bu mertebeye ulaşanlara. Ne mutlu Türk millerini göğsünü kabartan, geçmişi ile guru duymasını sağlayan siz şerefli gazilere. Ne mutlu vatanı için hiç düşünmeden canını feda edercesine çarpışarak kolunu, bacağını gözünü vatan toprağına emanet eden şanlı gazilere. Her Türk evladının gönlünde vatanı için seve seve hayatını vermek yatar. Ne mutlu bu rütbeyi alabilenlere. Ne mutlu ki büyük insanlar, vatan kahramanları karşısında saygı ile eğilebilenlere’’ dedi.

 

DERNEKLER ZİYARET EDİLDİ

Gaziler gününde en son Kırıkkale Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Vatan İçin Can Verenler Federasyonu ziyaret edildi. Ziyaret esnasında derneğin faaliyetleri ve dernek hakkındaki bilgiler protokol üyelerine aktarıldı. Dernek ziyaretlerine şehit ve gazilerin yakınları da katıldı. Kırıkkale Vali Yardımcısı Mehmet Ali Aytaç, yaptığı açıklamada, Gaziler Gününün önemine değindi. Yorulmaz, Gaziler ve şehitler gününün unutulmaması gerektiğini ve Vatan uğruna şehit olan veya gazi olan kişilerin kutsal bir mertebede olduğunu hatırlattı.

 

PROTOKOL TAM KADRO

Gaziler gününün törenle kutlanmasına protokolün geniş katılımı oldu. Tören programına Vali Yardımcısı Mehmet Ali Aytaç, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Garnizon Komutanı Tuğgen. Yücel Karauz, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Coşkun, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Emin Aktepe, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Kırıkkale Merkez Komutan Vekili Binbaşı Hakan Gök,İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Federasyonu Başkanı Mümtaz Torunlu, siyasi parti temsilcileri Valilik İl müdürleri, Askeri birlikler, Emniyet mensupları ve vatandaşlar ve şehit yakınları katıldı.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet